Разкриха крадци на дизел в Козаревец и на дърва за огрев в Сломер

0

Служители на полицейското управление в Г. Оряховица разкриха кражба на дизелово гориво и авточасти от база на земеделски производител в с. Козаревец. Деянието е извършено в периода 7-8 февруари чрез взломяване на катинар.

По данни на тъжителя липсвали 25 литра дизелово гориво, воден радиатор за челен товарач и акумулатор. От проведените действия по разследването е установено, че извършители на деянието са двама мъже на 48 и 52 години от Стражица и Плевен, известни на полицията и осъждани.

Вчера двамата са привлечени, като обвиняеми. С постановления на прокуратурата са задържани за 72 часа.

Кражби на дърва за огрев разкриха служители на полицейското управление в Павликени. Вчера при обход в землището на с. Сломер полицейски патрул е спрял за проверка три каруци, превозващи по около 0,5 пространствени куб. м. дърва за огрев, без горска марка и разрешително за превоз.

В хода на проверката е  изяснено, че дървата са незаконно добити от землището на селото и са общинска собственост. Същите са иззети.

По трите случая са образувани преписки, които ще бъдат докладвани в прокуратурата, с мнение за налагане на административни наказания.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *