септември 25, 2020

Велико Търново почете Трифон Иванов, новият футболен терен носи името му

DCIM100MEDIADJI_0240.JPG

 

Велико Търново почете паметта на легендата на българския футбол и почетен гражданин Трифон Иванов. На новия тренировъчен терен за футбол, носещ името на Железния защитник, бе отслужена заупокойна молитва, а близки и приятели на Туньо, представители на институции, спортни деятели, футболисти, треньори и млади футболни таланти поднесоха цветя в знак на признателност.

Игрището „Трифон Иванов“, намиращо се непосредствено до Спортно училище „Георги Живков“, бе осветено. Спортният обект е най-новият във Велико Търново, изграден по инициатива на кмета Даниел Панов през 2019 година.

Заместник-кметът Снежана Данева-Иванова припомни, че Трифон Иванов бе човек с голямо сърце, който милееше за своя град и за развитието на спорта. В негова памет  Община Велико Търново ежегодно връчва награда на млад футболист от школата на ФК „Етър ВТ“, организира футболен турнир, поставена бе и паметна плоча на стадион „Ивайло“.

„В знак на признателност и почит новият футболен терен също носи името на Трифон Иванов. Вярвам, че това ще е стимул за младите футболисти да се развиват, да постигнат и надградят успехите на Железния защитник. Пожелавам им здраве, целеустременост, усърдност в тренировките и в училище“, коментира Снежана Данева-Иванова.

Снимки: Пресцентър Община В. Търново

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!