септември 25, 2020

Кражбите на дърва за огрев – все по-чести в областта

 

Полицаи от Килифарево задържаха двама мъже в момент на кражба на дърва за огрев. На 10 февруари при провеждане на специализирана полицейска операция и след сигнал за незаконна сеч и транспортиране на дървесина, е извършена проверка в землището на Килифарево. В момент на кражба на 4 куб. м. дърва за огрев, общинска собственост, са установени двама мъже на 30 и 45 години и двамата от Килифарево, неизвестни до момента на полицията. Дървата са иззети и върнати на собственика. Срещу двамата са образувани преписки, които ще бъдат докладвани в прокуратурата, с мнение за налагане на административни наказания.

Кражби на дърва за огрев разкриха и служители на полицейските управления в Елена и Полски Тръмбеш. Вчера в управлението в Елена е получен сигнал за откраднати около 0,2 куб. м. дърва за огрев от жилище в града. От проведените незабавни действия по разследването е установено, че автор на деянието е 49-годишен мъж от същия град. Дървата са установени и върнати на собственика.

Същия ден при обход в района на с. Петко Каравелово служители на полицейското управление в Полски Тръмбеш са установили каруца с около 0,7 куб. м. дърва за огрев, без горска марка и разрешително за превоз. В хода на проверката е изяснено, че дървата са отнети от землището на селото и са общинска собственост. По двата случая са образувани преписки, които са подготвени за доклад в прокуратурата, с мнение за налагане на административни наказания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!