Министър Ангелкова отбеляза Трифон Зарезан на великотърновския щанд на „Ваканция и СПА Експо“ 2020

0

Министърът на туризма Николина Ангелкова се включи в символичния ритуал по зарязване на лозите на щанда на Велико Търново на Международното туристическо изложение „Ваканция и СПА Експо“ 2020.

По покана на Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ тя участва във възстановката на обичая и подряза лозите със 100-годишна лозарска ножица. Министър Ангелкова пожела на всички винари благоприятна и плодородна година, а като подарък получи вина от регионалните изби, които се представят на щанда на Велико Търново на изложението.

Договори с досегашни и нови партньори сключи „Царевград Търнов“ в дните на международното изложение „Ваканция и СПА Експо“ 2020, което се провежда в Интер Експо център, София.

На борсата бяха представени възможностите за фестивален,винен и събитиен туризъм във Велико Търново и региона. За първи път бяха промотиранимесни дестинации за енотуризъм, а на дегустациите посетителите и представителите на туристическия бранш бяха впечатлени от винарните и бутиковите изби  от региона.

В първите два дни на изложение „Ваканция и СПА Експо“ 2020 голям бе и интереса към емблематичните за Община Велико Търново  фестивали „Сцена на вековете“, Arbanassi summer music, Нощ на Самоводската чаршия и Фестивал на занаятите, Международният фестивал на историческите възстановки „Средновековен Търновград“, както и към предстоящото през април седемнадесето издание на Международно туристическо изложение „Културен туризъм“.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *