Българска история, фолклор, пътешествия, мислене и забавления очакват участниците във фестивала на настолните игри във В. Търново

0

Над 700 човека се очаква да се включат в четвъртото издание на фестивала „Настолен град“, който ще се проведе на 22 и 23 февруари в „Cky Center“ във Велико Търново. По време на феста ще  ще бъдат представени над 300 игри, а участниците ще се състезават в  седем турнира. Това съобщиха Ивайло Драганов, основател на фондация „Да играем заедно” и Цветомира Цанова, доброволец към фондацията, които са организатори на проявата. Те благодариха на Община Велико Търново за подкрепата, както и на многобройните доброволци, които със средства и лично участие са съпричастни към провеждането на фестивала.

Настолни, социални и ролеви игри  ще бъдат представени на фестивала, който ще събере любители на този тип забавления от цялата страна. Все по-голяма популярност набират игрите, свързани с българската история и фолклор, посочиха Ивайло и Цветомира. „Ерата на Калоян”, „Кукер”, „Съкровищата на древните траки” са само част от заглавията на игрите, с които ще се запознаят посетителите на фестивала.

За първи път ще бъде представена набиращата популярност румънска игра „Травелин“, която води участниците на пътешествие из Европа чрез преодоляването на различни препятствия като развален дюнер и нелюбезен шофьор на такси. Друга игра ще пресъздаде актуалните взаимоотношения между съседи в един панелен блок. „Кралят на бардовете” пък ще насърчава пеенето, въпреки, че в самата игра няма такава част.

Настолните игри от хоби се превръщат в световна индустрия, увлечени по тях са хора от различни възрасти, а често и цели фамилии, казаха организаторите на „Настолен град”. От 4 до над 40-годишни ще са и участниците в срещата във Велико Търново. Баща на три деца е изявил желание на доброволен принцип да организира кът с настолни игри за най-малките. Други над 15 съмишленици ще обясняват  на посетителите правилата на игрите и ще следят за реда на провеждане на турнирите. На специални щандове дистрибутори ще предлагат своите продукти, за да могат желаещите да си купят игри.

Награди, томбола и много изненади ще съпътстват проявата.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *