октомври 3, 2023

Благородно! Феновете на „ЕТЪР“ даряват средства за лечението на малката Ани

0

 

Феновете на ФК“ ЕТЪР“ нямат да правят хореография за мача с „Лудогорец“, който е тази неделя, а ще дарят средства за лечението на малката търновка Ани. Те се обърнаха и със специално обръщение в интернет:

„Решихме да не правим хореография за мача с Лудогорец, а да дарим средствата за лечението на малката Ани! Ще реваншираме представянето си с много силна подкрепа от първата до последната секунда на мача. Отделно на стадиона ще бъдат разположени урни, с което се надяваме повече хора да ни подкрепят в инициативата. Боляри, както знаете от доста години насам, създадохме традиция за големите мачове да правим мащабни ръчно рисувани хореографии, с което се наредихме по качество сред големите агитки в страната и заслужихме уважение пред футболна България, както за ЕТЪР така и за цяло Велико Търново!
Смятахме да се представим достойно и този път, но до нас достигна информацията за тъжната съдба на Ани от Велико Търново и избрахме да подкрепим родителите й, като дарим средствата, които щяхме да използваме за хореография, за нейното лечение. Преди, по време и след мача на входовете и касите на стадион ,,Ивайло“ ще има урни, в които всички фенове ще могат да дадат своя принос за детето, с което се надяваме да бъдем максимално полезни“, се казва в обръщението.

В него се посочва, че за  последните 5 години на стадиона от дарителски кампании за болни деца и хора в неравностойно положение са събрани над 12 000лв. Всички суми са броени и описани пред свидетели и в последствие приведени по сметките на децата до стотинката.

„Молим всеки, който има възможност нека да помогне на нашата малка съгражданка. Благодарим на всички, които през годините повярваха в добрите ни намерения и спомогнаха за десетки благотворителни инициативи, с което продължаваме да доказваме, че футболните фенове от Велико Търново са нещо повече от епитетите, с които обикновено ни категоризират“, се казва още в обръщението.

Ани Паздеркова е на 3 годинки и 7 месеца от Велико Търново, дъщеря е на известния плувен треньор Панайот Паздерков. Момиченцето е диагностицирано с детска церебрална парализа и все още не може да ходи, да седи седнала и да контролира крайниците си. В Китай предлагат лечение за Ани, което ще протече през няколко етапа, първият от който ще струва 35 000лв.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *