Старши треньорът на „Етър“ Петко Петков: „Пред „Етър” има една цел и тя е запазване на мястото в елита“

 

Преди срещата между „Етър“ и „Лудогорец“ старши треньорът на виолетовите Петко Петков даде пресконференция. Той благодари на феновете на отбора за подкрепата в Стара Загора  и заяви, че е доволен от поведението на играчите срещу „Берое“. Според него етърци са загубили в самия край, като дори са можели да се борят за победа.

„Искам специално да благодаря на всички фенове, които ни подкрепиха в Стара Загора! Дадоха ни допълнителен импулс и ни подкрепяха до последната минута. Дори след мача ни изпратиха с аплодисменти. Много отговорно е да играеш пред толкова публика, която обича отбора си и е плътно зад нас. Надявам се и на мача с “Лудогорец” да имаме сериозна подкрепа!”, заяви Петко Петков.

Той съобщи, че за мача в неделя са наказани Флорент Боджадж и Божидар Кацаров. Иван Скерлев тренира на облекчен режим, но има шанс до неделя да се оправи. На терена ще се завърне Яни Пехливанов.

Петков призна, че в „Етър“ не си правят илюзии, защото е ясно, че играят срещу най-добрия български отбор.

„Сигурен съм, че съперникът ще подходи сериозно. За нас това е мач, в който трябва да се опитаме да се противопоставим, да затворим играта и да използваме нашите шансове за гол. Оптимист съм, защото това е футбол. Реално едва ли ще можем да се надиграваме с “Лудогорец”, това, което искам от отбора, е добра тактическа дисциплина и раздаване в целия мач. На терена сме 11 на 11 и ще използваме максимално нашите шансове”, обяви целта за мача Петко Петков и допълни:

 

„Пред „Етър” има една цел и тя е запазване на мястото в елита. Наясно съм със ситуацията отпреди да поема отбора, знаете колко футболисти напуснаха и това е свързано с намаляването на бюджета. В никакъв случай не казвам, че в “Етър няма пари, просто имаше редуциране на бюджета и се разделихме с добри играчи, като взехме други, които да запълнят пробойните. Нашият отбор се бори за оцеляване, целта ни е да избегнем баражите и да запазим мястото си в “А” група. Моята основна задача е да стабилизирам представянето, да има колектив, който се бори във всеки един мач”, подчерта Петко Петков.

Снимка: regnews.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!