октомври 3, 2023

Нови маршрути за румънски туристи подготвя Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“

0

Удължаване на престоя на румънските туристи във Велико Търново чрез нови маршрути е договорила Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ на Международното туристическо изложение TarguldeTurismalRomaniei(TTR)в Букурещ.

„За организирани групи ще правим турове в радиус до 30 км от нашия град. Туристите ще имат 5 нощувки във Велико Търново с екскурзии до античния резерват Никополис ад Иструм, Елена, Боженци, Етъра, Трявна. Груповите туристически турове ще бъдат предлагани от втория най-голям румънски туроператор „Christian Tours“,с който си партнираме от миналата година“, съобщи управителят на общинския туроператор Борислав Йорданов.

От този сезон „Царевград Търнов“ ще започне съвместна работа и с още един нов румънски туроператор „KarpatenTurism“. който си сътрудничи с международно известни марки в туристическия бранш.

Възможностите за съчетаване на културно-исторически и познавателни маршрути с различни артистични събития, атракции, винени турове,кулинария, и добра база за настаняване са привлекли вниманието на масовите посетили на изложението TTR. Индивидуалните клиенти са проявили интерес към уикенд пакетите през активния сезон и към културни събития, като Летния фестивал „Сцена на вековете“ на крепостта Царевец.

„Велико Търново е добре позната дестинация в северната ни съседка и много от посетителите на нашия щанд в Букурещ вече са планирали екскурзии и са резервирали хотели за празника на града, Великден и летните си ваканции“, посочи Борислав Йорданов.

Велико Търново бе единственият български град със самостоятелен щанд на Международното туристическо изложение TarguldeTurismalRomaniei(TTR), което се проведе от 20 до 23 февруари. Най-голямата туристическа борса в Румъния е предназначена както за масовата публика, така и запрофесионалисти в бранша.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *