Започва голям проект за подмяната на водопровода към павликенското село Вишовград

0

 

 

Началото на ремонта за подмяна на тласкателните водопроводи от помпената станция на с. Росица до напорния резервоар на с. Вишовград поставиха заместник-кметът на Община Павликени инж. Анастасия Вачева, представителят на фирмата-изпълнител Нешко Костов и управителят на „ВиК Йовковци“ инж. Димитър Владов. Те направиха първата копка по проекта, финансиран с постановление на Министерски съвет. Общият размер на инвестицията е 336 000 лева, която отпусна Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет. С тях ще бъде осъществен първият транш за изпълнението на I-подем.

С отпуснатите средства ще стане възможна подмяната на съществуващите тласкателни водопроводи и ще се предотвратят бедствията в селата Вишовград и Росица, а 255 жители от село Вишовград ще използват чиста питейна вода; ще се подобри качеството на живот и екологичното състояние на района.

Водопроводната мрежа е изградена през 1932 г. Тя е остаряла и вече не отговаря на изискванията за безопасна експлоатация. Случаите на аварии стават все по-чести и нанасяните щети са все по-мащабни.

„В резултат на изпълнението за този проект ние ще разрешим един дългогодишен проблем, който затруднява живота на хората в с.Вишовград, а именно – честите аварии на водопроводната мрежа и продължителната липса на питейна вода. Като добри стопани ние в Общинска администрация Павликени се грижим всяка част от инфраструктурата ни да е в спретнат и поддържан вид“, обърна се към присъстващите инж. Вачева. Тя подчерта, че режимът на работа по строителството е организиран така, че да не се прекъсва водоподаването към село Вишовград. Старият водопровод ще продължи да работи по време на полагането на новите тръби.

За изпълнител на строително-монтажните дейности е избрано Дружество по Закона за задълженията и договорите „ВИА ХИДРО ГРУП“ София с представляващ Нешко Костов.

Строителен и инвеститорски надзор на обекта ще осъществява фирма „ВЕДИПЕМА“ ЕООД София с управител инж. Мая Алексиева.

„Водоснабдяване и канализация Йовковци“ ООД – Велико Търново с управител инж. Димитър Владов ще осъществява авторския надзор по изпълнението на проекта.

Очаква се одобряването и на втория етап. Общата стойност на обекта възлиза на 1 073 000 лева, от които 953 652 лв. са за строително-ремонтни работи.

 

 

 

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *