6 общини от областта искат милиони от държавата за важни инфраструктурни обекта

0

 

 

Постоянната комисия за изпълнения на дейности и задачи, свързани с вземане на решения по постъпили искания от общини за предоставяне на средства от Междуведомствената комисия към МС заседава по-рано днес. На нея 6 общини от Великотърновска област подадоха исканията си за финансиране на няколко стратегически за региона инфраструктурни обекти:

Община Велико Търново е внесла искане за финансиране на ремонт на две улици (ул. Никола Агънски“, ул. „Щастливеца“) в гр. Дебелец за сумата от 181 529,28 лв. с ДДС ,  както и искане за възстановяване на водосток и общински път: Керека- Шемшево-Велико Търново за сумата от 218 928,16 лв. с ДДС. Третият предложен за финансиране обект е Пешеходен мост над река Белица за Килифарски манастир „Рождество Богородично“ на стойност 898 782,00 лв. с ДДС. Заявени са и 673 955,09 лв. с ДДС. За  възстановяване на ул. „Климент Охридски“  при манастирския комплекс „Великата Лавра“ до църквата „Свети Четиридесет мъченици“.
Община Лясковец е депозирала искане за аварийно-възстановителни работи на сградата на читалище „Развитие – 1902“ в с. Мерданя, община Лясковец, за сумата от 364 715, 95 лв. с ДДС.
Община Стражица иска авариен ремонт на читалище в с. Камен за сумата от 118 934, 62 лв. с ДДС,  както и 1,8 млн. лв. за аварийно-възстановителни работи по язовирна стена и съоръжения към нея на яз. „Зеленчуков дол“.
Община Павликени кандидатства за 647 499, 99 лв. с ДДС за инженерно-геоложки и хидрогеоложки проучвания и изготвяне на технически проект за осушаване на североизточната част на с. Недан“ .
Община Свищов иска укрепване и възстановяване на ул. Рила в с. Ореш за сумата от 521 892, 15 с ДДС. Другото предложение е за възстановяване на част от общинска инфраструктура – общински път I -3, Козар Белене-Плевен – Деляновци – Морава – Овча могила – Драгомирово за 26 908,68 лв. с ДДС , както и за възстановяване на част от ул. Монт Еверест в с. Овча могила за сумата от 30 847, 00 лв. с ДДС. Други 81 449,63 лв. с ДДС са нужни за възстановяване на част от ул. Янтра и част от ул. Ропотамо в с. Ореш.
Община Лясковец кандидатства за аварийно-възстановителни работи, строителни и монтажни работи на водосток над дере в с. Добри дял на ул. „Победа“ на стойност 123 259, 23 лв.
Постъпилите искания за финансиране от общини на територията на област Велико Търново бяха одобрени и ще бъдат изпратени за разглеждане до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *