Акцизни стоки, наркотици и дърва за огрев са иззети при спецакция срещу битовата престъпност във Великотърновско

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност се проведе на територията на Районно управление – Велико Търново, под ръководството на Окръжна прокуратура – В. Търново. Действията бяха осъществени от служители от полицейското управление, Пътна полиция и Дирекция „Жандармерия“.

Разкрити са 11 престъпления, повдигнати са обвинения на 6 лица.  Проверени са общо 457 лица  и 174 автомобила. Съставени са 34 акта и са наложени 59 глоби по фиш. Заснети са 100 видеоклипа за скорост, задържани са 11 лица.
Извършени са проверки за акцизни стоки в  8 обекта на територията на областта.

При процесуално-следствени действия в къща, обитавана от 59-годишна жена в Килифарево, са иззети 8940 къса контрабандни цигари и 26 кг насипен тютюн, без необходимия бандерол. Други 2 кг насипен тютюн са открити в жилище в с. Ресен , обитавано от 56-годишен мъж.

В  два търговски обекта в района на кооперативния пазар в областния град са намерени и иззети общо 54 литра етилов алкохол, без документ по ЗАДС, митническа декларация или друг административен документ, удостоверяващ плащането, начисляването или обезпечаването на акциза. За двата случая е уведомена Агенция „Митници“ за вземане на отношение по административен ред.
В рамките на операцията са иззети и около 110 грама марихуана. Наркотикът е открит при проверка на таванско помещение, ползвано от 41-годишен криминално проявен и осъждан. Видът му е установен с полеви наркотест. Мъжът е задържан с полицейска мярка до 24 часа.  По случая е започнато досъдебно производство.
Разкрити са 5 кражби – една взломна домова, две – на дърва за огрев, 1 – от търговски обект и 1 – от щанд на кооперативния пазар, установен е случай на унищожаване и повреждане на лек автомобил, 2 – незаконно присъединяване към електропреносната мрежа и извършител на хулиганска проява.  Установени са трима граждани, обявени за издирване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!