февруари 23, 2024

Жени шофьорки ще мерят сили в дамско рали в Павликени

0

 

Майсторки зад волана ще мерят сили в оспорвано рали състезание в Павликени. Записванията за събитието започнаха и ще продължат до 12 март. Ралито ще се проведе на 15 март от 10.30 часа на паркинга пред магазин „Абсолют+”.

Инициатор на събитието, посветено на празника на жената – 8-ми март, е организационен комитет, оглавяван от кмета инж. Емануил Манолов.

Авторитетни съдии ще следят за реда и правилата на надпреварата, в която могат да се включат правоспособни шофьори – жени. Не се допускат до участие професионални лицензирани пилоти, както състезатели, употребили алкохол и/или наркотични вещества, посочват организаторите. До участие се допускат само леки автомобили – серийно производство. Всички автомобили трябва да имат валидна застраховка „Гражданска отговорност” и валиден технически преглед. Автомобилите се разделят на два класа: до 1600 куб. см. и над 1600 куб. см.

Състезанието ще се проведе върху павирана настилка на паркинга на магазин „Абсолют +” и асфалтова настилка на ул. „Димитър Благоев” зад магазина .

Състезанието върху павирана настилка включва слалом, майсторско шофиране, а върху асфалта – скоростна отсечка.  Класирането е отделно за всеки от класовете. То се извършва съобразно времето за преминаване на трасето и наказателните точки /ако има такива/.

Победителите в двата отделни класа ще получат парична награда от 150 лв, купа, грамота, предметна награда, а класиралите се на второ и трето място съответно по 100 и 50 лева, и парични награди. Една от дамите ще получи и награда на кмета  за най- атрактивен състезател -грамота, плакет, цвете. Всички участници ще получат грамота за участие и предметна награда.

Миналата година в атрактивната надпревара се включиха 13 смели състезателки, а през 2018 участничките бяха 18.

 

 

 

 

 

 

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *