Регионалното депо за битови отпадъци ще има втора клетка

 

 

Инвестиционен проект за изграждане на втора клетка в регионалното депо, което обслужва общините Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец, Златарица, Елена и Стражица е в ход, стана ясно по време на заседанието на Общинския съвет в болярския град. Според кмета инж. Панов в момента вървят съгласувателни процедури във връзка с издаване на строително разрешение от регионалното министерство. Информацията беше дадена в отговор на питане на съветничката от БСП Валерия Дончева. Тя алармира, че капацитетът на настоящата клетка е на път да се изчерпи, защото е запълнена на около 80%.

От отговора на кмета стана ясно, че само за миналата година на сметището са изхвърлени 28 хиляди тона отпадъци, но остатъчният капацитет е около 100 хиляди тона.

По думите на главния еколог в местната администрация – Зорница Кънчева,  клетката е запълнена малко повече от половината и може да работи до 2023 г. В момента пък върви общинска поръчка, има кандидати и предстои избор на изпълнител за рекултивация на старото депо за неопасни битови отпадъци.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!