Ентусиастите от „Доброволно чистене Велико Търново“ се заемат със „Зона Б“

0

 

 

„Готови ли сте за утре? Да не ви уплашат малкото капчици, които капнаха! СЪБОТА 29.02 в 11:00 по средата на тротоара водещ към ж.к. ЗОНАТА!

Да превземем най-дългото сметище във Велико Търново. Вземайте децата, приятелите, съучениците, колегите. ВСИЧКИ! Имаме всичко необходимо. Купихме ръкавици, заредихме музиката, а нашите верни приятели от компания „Екстрапак ООД“, казаха „Всеки път ще ви даваме, колкото чували искате.“ За утре взехме от тях 300 чувала! Рекордът до момента за събрани чували на едно събитие е 185“.

Това е призивът на доброволческата организация за почистване на замърсяванията в старата столица, зад която стои вдъхновителят на TarnovoRuns Калин Василев. Той призова всички жители на болярския град, както и общинските съветници, в събота от 11.00 ч. да се съберат в квартал „Зона Б“ и заедно да почистят пътя към него.

От организацията припомнят, че инициативата „Доброволно чистене“ обединява стотици  граждани и гости на Велико Търново, които даряват време и средства за една по-приветлива заобикаляща среда. За този период от време са реализирани над 30 граждански инициативи, които включват почистване около р. Янтра, Ксилифор, паметници, квартали, църкви и облагородяване на екопътеки, както и места около болници и исторически обекти.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *