„Етър“ подсилва атаката си с 21-годишния Тонислав Йорданов

0

 

Тонислав Йорданов е най-новото попълнение на „Етър“, информира сайтът  sport-vt.com. Нападателят е преотстъпен от ЦСКА-София със срок до 10 юни т.г. и на него ще се разчита да вдигне резултатността на виолетовите.

Тонислав Йорданов е на 21 години, централен нападател. Роден е на 27 ноември 1998 г. в Севлиево, висок е 182 см и тежи 70 кг. Юноша е на „Видима-Раковски”, а от 2010 г. е в Академия „Литекс”. През 2015 г. Красимир Балъков го налага едва 16-годишен в мъжкия тим на „Литекс”. В ЦСКА дебютира още на 18 г. в елита, но веднага е пратен под наем да се обиграва в „Литекс” (Ловеч). С „оранжевите” натрупа за три сезона във Втора лига 54 мача и 26 гола. През есента с 11 г. е на трета позиция сред голмайсторите на втория ешалон.

През януари ЦСКА-София си го върна и Тонислав Йорданов бе на подготовка с тима в Турция и Испания, а сега ще продължи развитието си в „Етър”. Може да играе както на върха на атаката, така и на позицията зад нападателя.

Постоянен титуляр в националните формации на България U17, U19 и U21, като има 52 мача с 34 попадения. С националния екип участник на две европейски първенства.

Тонислав Йорданов вeче бе картотекиран в БФС от административния директор Страцимир Тинчев и се очаква да бъде в групата още за гостуването на „Витоша” в понеделник.

„Тонислав е изключително перспективен млад играч, той е и в младежкия национален отбор, където е голмайстор. Очаквам с неговото включване да усилим нападателната мощ и да бележи голове за „Етър“, коментира старши треньорът Петко Петков.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *