октомври 3, 2023

Близо 600 лева бяха събрани в благотворителната акция „Помощ за Ани” в Лясковец

0

В празничния Трети март жителите на Лясковец и гости от танцови колективи от региона, участваха в дарителска инициатива, с която да бъде подпомогнато лечението на болно тригодишно момиченце. В кутия, обособена в специален кът в центъра на града, всички желаещи можеха да пускат парични средства за Ани Паздеркова, която страда от детска церебрална парализа – спастична квадрипареза.

Благородното начинание в Лясковец в деня на Националния празник събра 591.70 лв. Кутията беше отворена пред комисия от трима представители и в присъствието лично на кмета на община Лясковец д-р Гецова и бащата на болната Ани – Панайот Паздерков. Сумата беше връчена на бащата, а основният инициатор Павлина Кълчишкова предложи акцията да продължи и на следващото голямо общинско мероприятие.

Инициативата ще се повтори на 13 март, когато в читалището ще се честват 140 години от обявяването на Лясковец за град. Концертът е насрочен за 18:00 часа, а при желание не успелите да дадат подкрепа на Ани, ще могат да го направят, като пуснат парични средства в позиционирана на входа на читалище „Напредък-1870” кутия за дарения.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *