Над 4000 посетители приеха музеите във Велико Търново на 3-ти март

0

4 059 туристи са посетители обектите и експозициите на  Регионален исторически музей-Велико Търново на Националния празник 3-ти март. 1 862 са разгледалите разгледали крепостта Царевец в празничния ден, като от тях 1830 са българи. 266 от посетителите на архитектурно-музейния резерват са ученици, 168 са студенти и 138 деца.

На националния празник Мултимедийният посетителски център „Царевгрд Търнов“ е разгледан от 543 души, 354 са посетили музей „Възраждане и Учредително  събрание“ , а 316 са туристите преминали през църквата Св. 40 мъченици“.

Рекорден е бил интересът и към организирания от музея пешеходен екскурзоводски тур по исторически места, свързани с национално-освободителното движение, руско-турската война и възстановяването на българската държавност. В обиколката под мотото „Те загинаха за нашата свобода“ са се включили 523 души, които са преминали през музеите „Възраждане и Учредително събрание“, „Затвор“, „Сарафкина къща“, исторически места по ул. „Гурко“ и паметник „Майка България“.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *