В БСП отложиха отчетно-изборните общински конференции, ДПС с нов областен лидер

0

 

БСП преустановява отчетно-изборната си кампания в цялата страна, което означава че едно от най-интригуващите събрания – това в болярския град няма да се проведе на 14 март, както беше планирано.

Шестима са кандидатите за председател на червените в старата столица, която по-традиция е една от най-силните организации в страната и задава тенденциите сред партийните редици в национален план. За общински лидер са номинирани все знакови имена – досегашният председател Стефан Антонов, който зае поста предсрочно, доайените и бивши депутати Мариана Бояджиева и Стоян Витанов, Валерия Дончева, която е втори мандат местен парламентарист, доскорошния областен младежки председател Михаил Михалев и Димитър Чолаков.

Михаил Михалев, Стефан Антонов, Валерия Дончева, Мариана Бояджиева, Стоян Витанов, Димитър Чолаков. Те ще мерят сили, но засега не е ясно, кога в БСП ще се случи отчетно-изборната кампания. По план прекият избор на председател беше насрочен за 26-ти април, но и това е под въпрос.  Лидерът на партията Корнелия Нинова, която ще се бори на нов мандат, и която е твърдо подкрепяна от търновските социалисти, обяви отлагането на киманията в социалните мрежи:

„Във връзка с развитието на епидемиологичната ситуация в страната, ИБ и ръководството на ПГ на „БСП за България” решиха да предприемат действия по временно спиране на отчетно-изборната кампания в партията. В момента най-важно за нас е здравето на хората. Следим ситуацията и в зависимост от нейното развитие, ще вземем следващите си решения“, обяви Нинова.

Междувременно коронавируса не уплаши активистите на ДПС и те преизбраха за нов мандат досегашния си областен председател Мастън Мастънов.

Той ще заема поста отново през следващите три години. 70 делегати от цялата област участваха във форума. Те утвърдиха и 15-членен Областен съвет, както и делегати за бъдещата Национална конференция.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *