Ученици от Беброво участваха в националното състезание „Уроците на гората“

0

 

Петокласници от ОУ „Христо Ботев“ в Беброво се класираха за областния кръг на националното състезание „Уроците на гората“. То се организира от Министерството на земеделието, храните и горите и Изпълнителна агенция по горите. В състезанието участват ученици от петите класове на среднообразователните училища, които се надпреварват на регионално, областно и национално ниво.

Първият кръг от надпреварата се провежда в училищата под формата на тест, общ за цялата страна, който след решаване от учениците се оценява от експерти лесовъди. Победителите ще участват в надпреварата на областно ниво. Финалният кръг е по време на откриването на Седмицата на гората – 6 април, което ще бъде на територията на област Кърджали. Предвидени са състезателни, интерактивни игри, в които децата ще могат да покажат какво са научили на практика.

„Нашите ученици се подготвиха по предварително предоставен образователен материал, свързан с горите и биологичното разнообразие, и съобразен с изучавания учебен материал. Използвахме възможността, учениците да получат допълнителна подготовка от лесовъди – горски педагози – сподели класният ръководител на пети клас Миглена Кардашева.

За областния кръг се класираха Десислав Атанасов, Живко Живков, Ивана Петрова и Илияз Османов.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *