Деян Гемижев стана шампион на България на диск за мъже

 

Състезателят на великотърновския клуб „Ивайло- 93“ Деян Гемижев стана шампион на България на диск за мъже с личен резултат. 158 атлети от 30 клуба от цялата страна участваха в първенството на хвърлячите, проведено в Балчик. Великотърновецът записа един от най-силните резултати във втория ден на шампионата.
Спортист N 2 на старата столица за миналата година направи пет опита над 53 метра, а най-силният му беше 55.13 метра. Така 22-годишният Гемижев победи с повече от 9 метра подгласника си Боян Костов АК „Враца“ – 46.06 м., трети е Христо Банков СКЛА „Добрич“ с 43.86 метра.

Деян е син на бившия великотърновски състезател по хвърляния и настоящ треньор Николай Гемижев. През 2019 година той също взе медали при мъжете, спечели турнирът „Самарско знаме“ и участва на Европейско първенство до 23 години. Младият атлет тренира на стадион „Ивайло“ и на стадиона в НВУ “В. Левски“, където съвместно с ОП „Спортни имоти и прояви“ бе изграден сектор за хвърляния.

„Деян беше подготвен за още по-добър резултат, но силния вятър в Балчик попречи това да се случи сега. Благодаря на кмета Даниел Панов и на ректора на НВУ „В. Левски“- полк. Иван Маламов за подкрепата. Имахме и други подготвени атлети, но се разболяха точно преди първенството, коментира Николай Гемижев. Той добави, че с представянето си Деян е заслужил правото да се състезава за България на предстоящото Европейско първенство за младежи в Португалия на 21 и 22 март.

Източник: Спортни имоти Велико Търново

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!