Отмениха  масовите мероприятия в Община Лясковец, в Елена също вземат мерки срещу коронавируса

0
Кметът на Община Лясковец д-р Ивелина Гецова разпореди предприемане на превантивни мерки срещу разпространението на остри респираторни заболявания, включително и във връзка със случаите на Covid-19 в страната. До второ нареждане се отменят всички обществени събития на територията на град Лясковец и общината, включително чествания, концерти, изложби, театрални постановки, събрания и празнични прояви. Отменят се и проявите, свързани с предстоящото и вече обявено на интернет страницата на община Лясковец честване по повод 140 години от провъзгласяването на Лясковец за град, което трябваше да бъде отбелязано на 13 март. Отмяната е до вземане на решение за протичането му на по-късен етап.

Всички пенсионерски клубове, клубовете на ветераните и запасните офицери и тези на инвалида на територията на община Лясковец, трябва да преустановят дейността си. Отменят се всички събития с участието на деца. В детските градини, в училищата и в сградите на институциите е наложен пропускателен режим, като се ограничава достъпа на родители и външни лица в детските заведения. Ограничава се потокът на граждани в сградата на община Лясковец, като обслужването ще се извършва в информационния център, ще се работи с граждани и в отдел „Местни приходи”. Временно се преустановява работата на школите по изкуства, функциониращи в читалищата.

Със заповедта на кмета се налагат и мерки за извършването на ежедневна дезинфекция на сградите минимум четири пъти дневно.

В Община Елена също се въвеждат мерки за ограничаване на COVID-19. 

Кметът инж. Дилян Млъзев, в качеството си на председател на Щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия, разпореди незабавното въвеждане на организация при обслужването на гражданите от техните лични/общопрактикуващи/ лекари, чиито кабинети са разположени на територията на „Медицински център I – Елена“ ООД, както и в селските здравни служби.

В заповедта са определени часовите интервали за прегледи на пациенти с оплаквания за влошена клинична картина и за обслужване на клинично здрави граждани, които посещават личните си лекари с цел снабдяване с медицински документи.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *