Ежедневна дезинфекция се извършва на автобусите от градския и крайградския транспорт във Велико Търново

0

Свиканият от Даниел Панов общински щаб  следи стриктно за мерките срещу разпространението на вирусните заболявания

 

Ежедневна цялостна дезинфекция на автобусите от градския и крайградския транспорт е една от превантивните мерки срещу разпространението на остри вирусни заболявания във Велико Търново.

Основната обработка се извършва вечер – в гаражите на транспортните фирми „Надежда“ и „Алекс Ок“, а обществените превозни средства се третират от служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ със специални препарати и машини. По график се извършват и дневни обработки на автобуситепо крайните спирки, а служителите на транспортните фирми са снабдени с дезинфекционни материали за дръжките и ръкохватките в салоните.

Третирането на обществените превозни средства ще се извършва всеки ден до второ нареждане.

Свиканият от кмета на Велико Търново Даниел Панов общински щаб стриктно следи за изпълнението на превантивни мерки, набелязвани срещу разпространението на остри респираторни и вирусни заболявания. Освен директорите на дирекции в общинска администрация, в сформираната група са също представители на институции, в чиито компетенции е реакцията при кризисни ситуации, както и ръководителите на лечебни заведения.

 

За детските градини и яслите са осигурени дезинфектанти, а в сградите не се допускат външни лица и родители.Оставянето и взимането на децата става на входа на съответното учебно заведение. С необходими материали и пособия за дезинфекция са снабдени обществените сгради и училищата. Към настоящия момент грипната ваканция е със срок до 15 март включително.

До второ нареждане са отложени всички обществени събития, прояви от културния календар и с участието на деца, независимо дали са на открито и на закрито. Спортните събития ще се провеждат без публика. Музейните обекти работят по обичаен график и приемат посетители, но без екскурзоводски беседи.

„Това са превантивни мерки и имат за цел да гарантират спокойствие в обществото. Няма поводи за паника, следя постоянно информацията, свързана с вируса Covid-19 на територията на страната. Има градове, в които се създава ненужно напрежение, психоза и паника. необходимо е просто всеки да е отговорен към личната си хигиена и здраве и да следва инструкции на здравните институции“, коментира Даниел Панов.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *