В болярския град общинският щаб следи стриктно за мерките срещу разпространение на вирусни заболявания

0

 

 

Свиканият от кмета на Велико Търново Даниел Панов общински щаб стриктно следи за изпълнението на превантивни мерки, набелязвани срещу разпространението на остри респираторни и вирусни заболявания. Освен директорите на дирекции в общинска администрация, в сформираната група са също представители на институции, в чиито компетенции е реакцията при кризисни ситуации, както и ръководителите на лечебни заведения.

За детските градини и яслите са осигурени дезинфектанти, а в сградите не се допускат външни лица и родители. Оставянето и взимането на децата става на входа на съответното учебно заведение. С необходими материали и пособия за дезинфекция са снабдени обществените сгради и училищата. Към настоящия момент грипната ваканция е със срок до 15 март включително.

До второ нареждане са отложени всички обществени събития, прояви от културния календар и с участието на деца, независимо дали са на открито и на закрито. Спортните събития ще се провеждат без публика.  Музейните обекти работят по обичаен график и приемат посетители, но без екскурзоводски беседи.

„Това са превантивни мерки и имат за цел да гарантират спокойствие в обществото. Няма поводи за паника, следя постоянно информацията, свързана с вируса Covid-19 на територията на страната. Има градове, в които се създава ненужно напрежение, психоза и паника. необходимо е просто всеки да е отговорен към личната си хигиена и здраве и да следва инструкции на здравните институции“, коментира Даниел Панов.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *