НАП пусна предварително попълнените данъчни декларации

0

Предварително попълнените декларации за облагане на доходите на физически лица са достъпни от днес в портала за е-услуги на Националната агенция за приходите. Потребителите, които имат персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП), вече имат достъп до въведената информация за получени от тях доходи от трудови правоотношения,  граждански договори и хонорари, субсидии, изплатени на земеделски производители, доходи от наем за имоти, чиито наематели са юридически лица. Издаването на ПИК е безплатно и става във всеки офис на НАП в страната, независимо от постоянния адрес на лицето, уточняват от приходната агенция.

Предварително попълнените данни от НАП са получени от справките, подадени от работодателите и самоосигуряващите се за платените от тях през миналата година заплати, хонорари и други доходи на физически лица. Преди да потвърдят попълнената декларация, е необходимо потребителите да я прегледат внимателно, да я допълнят или коригират, ако това е необходимо, съветват от НАП.

Лицата, които нямат електронен подпис или персонален идентификационен код, могат да декларират доходите си на място в офис на НАП или по пощата. Данъчната кампания за деклариране на доходите, получени през 2019 г. приключва на 30 април.

Допълнителн аинформация за декларирането на доходите за миналата година може да бъде получена на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700 на цена според тарифите на съответния оператор.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *