Окончателно! Извънредно положение в цялата страна заради коронавируса

0

От днес в България е въведено извънредно положение. Това реши единодушно Народното събрание, което прие предложението на правителството за най-строги мерки, целящи справяне с кризата с корона вируса. Депутатите демонстрираха пълно единодушие и от 201 присъстващи на заседанието народни предсдтавители, 201 гласуваха „за“.

Строгата мярка се налага заради разпрзстранението на заразата в страната, вече има 23 регистрирани случаи, от които един с фатален край. Сред заразените са и две деца. Много хора, които са били поставени под карантина,  не са я спазили и това създава сериозна опасност за всички.

Преустановяват се занятията в училища, университети, детски градини. Затварят се барове, нощни клубове и дискотеки. Няма да се провеждат никакви масови мероприятия.
Ще се въведат ограничения за пътуване в посока на страни с активно развитие на вируса, а така също ще се забрани влизането в страната от държави с повишен риск  от Covid 19. Ще бъде изготвен списък с държави,  който ще е динамичен и ще подлежи на промени.

Премиерът и депутатите призоваха хората да бъдат отговорни и да не се поддават на паника.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *