Отменят изпитите във ВТУ, учебните занятия ще се провеждат онлайн

0

 

Забраняват се присъствените учебни занятия и насрочените изпити във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, в Педагогическия колеж в гр. Плевен и във Филиала в гр. Враца, става ясно от заповедта на ректора проф. д-р Христо Бонджолов. Драстичните мерки са във връзка с ограничаването на опасността от разпространение на COVID-19 и обявеното извънредно положение.

От 16 март 2020 г. учебните занятия да се провеждат чрез електронните средства за обучение в системата Е-преподавател, като достъпът за студентите до електронните ресурси се осигурява чрез внедрената система Е-студент.

Преустановяват се всички масови мероприятия, провеждани във Великотърновския университет, в Педагогическия колеж в гр. Плевен и във Филиала в гр. Враца, включително конференции, дискусии, публични лекции, културни събития, спортни прояви и др.

Приемането на заявления за явяване на кандидатстудентските изпити ще се извършва само по електронен път чрез системата Е-прием. Планираните за месец април 2020 г. университетски и факултетски кандидатстудентски изпити се отлагат. Датите за провеждането им ще бъдат обявени допълнително.

Корпусите на Великотърновския университет, сградите на Филиала в гр. Враца и на Педагогическия колеж в гр. Плевен ще са в режим на ограничен достъп. При необходимост достъпът може да бъде осигуряван след разрешение от помощник-ректора.

Забраняват се всякакви командировки и служебни пътувания в чужбина, както и приемането на чуждестранни преподаватели и студенти.

Препоръчва се 14-дневен карантинен период на всички завръщащи се от чужбина членове на академичния състав, служители от администрацията и студенти, както и на чуждестранните преподаватели и на студентите, пристигащи от чужбина.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *