Жепейци и влак под карантина, заради пътници, контактували със заразения с коронавирус варненец

 

Под карантина е част от подвижния състав на бързия влак №2601 от София за Варна, от които вчера бяха свалени двама пътници, контактували със заразения с коронавирус варненец, съобщи сайтът regnews.net. Както вече стана ясно въпросният мъж от Варна е бил в Испания и Италия, пристигнал е със самолет в София, а преди ден се е прибрал в морската столица с влака София – Варна. Сам е потърсил лекарска помощ, а изследването му е дало положителна проба.

Освен ЖП-персонала под карантина са и четири вагона от състава на влака.

 

Лекари от Спешна помощ – Горна Оряховица, в присъствието на представители на РЗИ са прегледали двамата служители на БДЖ, които са контактували с мъжа, диагностициран с корона вирус във Варна. Това уточни по случая кметът на железничарския град инж. Добромир Добрев. Той допълни, че кръвните проби на двамата, контактували с варненеца и свалени на гара Горна Оряховица, са изпратени в референтната лаборатория в София. Нито един от прегледаните служители на БДЖ не проявява симптоми на коронавирус, нито има оплаквания, пише във Фейсбук още кметът. В изолиран вагон мъжете са откарани в Шумен, от където са и двамата. Там те ще останат под домашна карантина.

„Отново призовавам всички – да бъдем спокойни, да не всяваме паника и да се доверяваме на нашите лекари“, завършва инж. Добрев.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!