Установени са хората, с които заразеният от коронавирус търновец е бил в контакт, вземат се мерки

 

Днес Националният оперативен щаб съобщи за първи случай на заразен с Covid-19 във Велико Търново. В края на миналата седмица великотърновецът се е върнал от София. В момента е под карантина. Установени са хората, с които е бил в контакт, взимат им се проби, увери кметът Даниел Панов.

Новите мерки са следните: всички детски площадки във Велико Търново са затворени. Не се допуска събирането на повече от двама възрастни хора на открити и на закрити обществени места.

Продължават ежедневните проверки на обекти, чиято дейност е разрешена в настоящитя условия. Само днес служители на РЗИ и РПУ – В. Търново, са затворили 12 обекта заради неспазване на изискванията за хигиенни и санитарни мерки, както и за социална дистанция.

Продължават да се прилагаме всички противоепидемични мерки, сред които:
– ежедневна дезинфекция на улиците;
– ежедневна дезинфекция на автобусните спирки и обществените пространства;
– два пъти дневно се обработват с дезинфектант автобусите на градския транспорт и др.

Пуснат е и горещи телефони за доставка на стоки от първа необходимост и лекарства на възрастни, болни и самотни хора. За два дни са приети над 100 обаждания.

Сигнали за нарушаване на карантината могат да бъдат подавани на номер 0878 920332. За неспазване на карантина има и много строги наказания.

Екипът на „Болярски новини“ ви призовава да си останете вкъщи и да бъдете спокойни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!