Търновката Нели Моцинова, която от години живее в Биела, Пиемонте: „Пазете се, тук е ужасно!“

 

 

„От 22-ри февруари не сме излизали, като под домашен арест сме, дори и новини не гледаме вече, защото всичко е много потискащо“. Това накратко разказа за „Болярски новини“ известната  великотърновска цигуларка Нели Моцинова. Талантливата жена от години живее и работи в Италия, където има семейство и две деца.

Домът на Нели е в Северна Италия, който е един от най-поразените от коронавируса райони не само в Европа, но и в целия свят. Съгражданката ни живее в град Биела, в регион Пиемонте, чието население е около 50 000 души. Нели уточни, че няма представа колко точно хора са заразени, тъй като е престанала да следи информационните емисии, когато болните в нейната провинция са достигнали 80 човека, т.е. още в началото. Тя потвърди, че властите вземат драконовски мерки и макар улиците и заведенията да са пусти, по магазините има храна, намират се и лекарства.

„Ние живеем в къща с двор, но въпреки това се чувстваме като арестанти. Спазваме дисциплината и всички мерки. Пазарува само един член от семейството, който задължително се екипира с маска, ръкавици и т.н. Моят разказ не отразява драматичността на ситуацията, защото сме се изолирали. Пожелавам на всички да се опазите и да не допускате това, което се случи в Италия“, каза още Нели Моцинова.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!