Няма нови положителни проби за коронавирус във Велико Търново. От утре пропусквателни пунктове на входа и изхода на града

typical house in veliko tarnovo , it s like they are build one over the other one .

Няма нови положителни проби за коронавирус във Велико Търново днес, съобщи началникът на Оперативния щаб за борба с пандемията ген. Мутафчийски. От общо 129 проби, изследвани в четири лаборатории, 17 са положителни, Добрич също вече е сред градовете с положителни проби. Всички новозаразени са в добро състояние.

Утре изписват първия случай на оздравял пациент, това е лекарката в София. В най-тежко състояние е интубираният пациент в „Пирогов“.

От 0 часа тази нощ със заповед на министъра на здравеопазването се забранява посещението на паркове, детски площадки, спортни съоръжения на открито и закрито.

От полунощ се въвеждат и контролно пропусквателни пунктове на входа и изхода на всички областни центрове, сред които и Велико Търново. Ще бъдат пропускани само лица с неотложни причини за пътуване – трудова заетост, здравословно състояние, както и хора, които искат да стигнат до домовете си. За това обаче те трябва да представят съответните документи и бележки.

От утре са забранява на лицата до 60-годишна възраст да посещават хранителни магазини и аптеки в периода от 8,30 до 10,30 часа. Целта е възрастните хора да не се срещат с по-млади.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!