С осем респиратора висок клас разполага МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов”, персоналът е обезпечен с предпазни облекла

В момента МОБАЛ „Д-р Стефан Чекезов” е обезпечена с предпазни облекла за медиците, за да бъде посрещната евентуална първа вълна на пациенти с коронавирус. Директорът на болницата д -р Стефан Филев благодари на  всички, които са помогнали и продължавават да помагат на болницата с дарения или с доброволен труд.

Осем респиратора от висок клас има в момента областната болница, за първо време те са достатъчни. Отделно има обществена поръчка от декември месец и се очакват по нея да пристигнат три нови респиратора, за които министерството е отпуснало целева субсидия. Заради епидемията обаче, те не могат да тръгнат от Сингапур.

20 легла има в момента  в обособеното отделение в МОБАЛ за прием на тежко болни от коронавирус. За целта е затворена цялата Първа хирургия и до до помещенията имат достъп само персонала и пациентите.

Болните от Първа и втора хирургия ще бъдат преместени в отделението по физиотерапия в стара болница, тъй като сега със заповед на здравния министър там приемът е преустановен.

Има разработен план, съгалусан с РЗИ, при пик на епидимията, целия седми етаж да бъде затворен, и там да бъдат лекувани средно тежки пациенти. Реанимация ще се раздели на две, като в едното отделение ще се лекуват болните с черепно-мозъчни травми, коремно оперирани и др., т.нар- конвенционална реанимация. Другата част ще е за пациентите с коронавирус.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!