Седем души са под домашна карантина в община Сухиндол

 

Седем души са поставени под домашна карантина в община Сухиндол във връзка с мерките срещу разпространението на коронавируса. Хората са здрави, нямат никакви симптоми на болестта, но са под карантина, тъй като са се върнали от различни европейски страни.

По време на днешното заседание на Кризисния щаб стана ясно, че продължава дезинфекцирането на улици, тревни площи и паркове на територията на общината. Към момента всички служители на администрацията имат осигурени защитни маски, ръкавици и дезинфектанти.

Кметът инж. Пламен Чернев поясни, че ситуацията е нова за всички в цялата страна, затова Кризисните щабове се учат в движение. Той призова да се следи стриктно за спазването на всички изисквания, като подчерта, че според закона наказанията за нарушителите на карантината предвиждат затвор до 3 години и глоба в размер до 50 000 лв.

Подсигурени са и работещите в Дома за пълнолетни лица с деменция в село Горско Косово. Предстои медицинските служители там да заработят на две групи, като по този начин ще бъде избегнат контакт между тях. Ще бъде доставен и дизелов агрегат, който да осигури електричество при необходимост. В Дома към момента има достатъчно хранителни продукти и медикаменти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!