Отрицателна е пробата за коронавирус на 4-годишното дете в МОБАЛ

0

Отрицателни са пробите на 4-годишното момиченце, настанено в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, съобщиха от лечебното заведение. Случаят с детето нашумя след изявления на майката и бащата в социалните мрежи, че дъщеря им е в тежко състояние със симптоми на Covid 19, но за детето не се полагат адекватни грижи от страна на медиците.

Директорът на областната болница във Велико Търново д-р Стефан Филев и медицинският директор на болницата д-р Галина Гарева разясниха пред журналисти ситуацията, като обясниха, че детето е постъпило в Спешно отделение на областната болница преди три  дена. Прегледано е от дежурния лекар, назначени са били лабораторни изследвания и ренгенография. Извършен е бил и консулт с инфекционист. След като излезли резултатите, се установило, че детето е с двустранна бронхопневмония и с клинико-лабораторни показатели, които говорят за възпалителен процес. То е било настанено в детското отделение на болницата. Преди да постъпи на лечение, момиченцето е поддържало поне три дена температура над 39 градуса, посочиха от ръководството на болницата.

Д-р Филев уточни също, че майката е антиваксър и детето никога не е било ваксинирано.

Заради паниката, създадена от родителите обаче, шест недоизлекувани деца още същата вечер са напуснали детското отделение.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *