Търновци вече по-стриктни в извънредното положение, парковете опустяха

 

 

Още преди да стане ясно, че има втори потвърден великотърновец с положителна проба за коронавирус, репортер на „Болярски новини“ установи, че болярите вече са далеч по-стриктни в спазване на мерките за извънредното положение. Днес в ранния следобед един от най-посещаваните паркове в старата столица – „Дружба“ буквално беше пуст, а детските и спортните площадки в него – оградени със специални ленти. Вярно е, че тези дни бяха студени, и времето също е основателна причина да държи хората в къщи, но е факт, че пролетта вече дойде и изкушението да излезеш за малко на чист въздух далеч не е малко…

Една семейна двойка с малко бебе, майка с дете и собственик на куче преминаха буквално транзит през парковите алеи, но пък никъде не се видя служител на реда, който да спира евентуалните нарушители. Явно са разчита на съвестта на гражданите, които свикват с положението и спазват правилата.

А иначе по-рано днес със заповед на здравния министър се удължава срока на противоепидемичните мерки до 12 април включително.

Допуска се в големите търговски центрове тип МОЛ да работят доставчиците на платежни услуги, при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания, в т.ч. дезинфекция, проветряване и инструктаж за спазване на лична хигиена на персонала, осигуряване на лични предпазни средства и недопускане до работа на служители с прояви на остри заразни заболявания.

 

До 12 април остават затворени всички училища и детски градини. Остава ограничено влизането и излизането от областните градове. Продължава да важи забраната за посещаване на градски паркове и изискването хората на възраст под 60 години да не посещават хранителни магазини и аптеки между 8.30 и 10.30 сутринта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!