Изготвиха класирането на кандидатите по Пилотната схема за преход към алтернативни форми на отопление

0

DCIM100MEDIADJI_0244.JPG

 

 

Община Велико Търново изготви класирането на домакинствата, кандидатствали за преход към алтернативни форми на отопление и подмяна на старите отоплителни уреди на твърдо гориво, замърсяващи околната среда. Приемът на заявления за участие в Пилотната схема на Интегрирания проект „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух“ продължи от 15 януари до 16 март.

Класирането на кандидатите в Пилотна схема е публикувано в официалния интернет портал на Община Велико Търново, на адрес:

https://www.veliko-tarnovo.bg/media//filer/2020/03/31/klasirane-life-project.pdf.

В настоящия етап – Пилотна фаза, ще бъде приложен за първи път разработеният подход за смяна на старите печки. В последващата Основна фаза ще се подменят отоплителните уреди на още 478 домакинства.

Всеки от одобрените кандидати ще получи безвъзмездно новите отоплителни уреди, заедно с монтаж и демонтаж на старите печки. Петгодишен е гаранционният срок.

Кандидати, които са участвали в Пилотна фаза, но не са класирани, могат да бъдат кандидати и по поканите по Основната фаза с вече подадената документация.

Проектът на Схемата с всички приложени документи за обществените консултации, както и списък с класираните кандидати по пилотната фаза е публикуван на сайта на общината, на адрес:

https://www.veliko-tarnovo.bg/bg/opazvane-na-okolnata-sreda/proekt-blgarskite-obshini-rabotyat-zaedno-za-podobryavane-kachestvo-vazduh-life/.

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *