876 лица от областта са под карантина, за 483 тя вече е изтекла

0

 

Областният кризисен щаб продължава работата си с неприсъствени заседания. Той е председателстван от областния управител проф. д-р Любомира Попова. От началото на епидемията щабът е провел седем заседания. Протоколите от заседанията се публикуват в сайта на Областна администрация, областният управител ежедневно провежда телефонни разговори с членове на щаба, за да се решават текущи организационни въпроси.

Всеки ден в областна администрация постъпва и актуална информация за поставените под карантина лица в областта и резултатите от проверките на РЗИ по сигнали, предоставени от ОД на МВР и общини.

Към днешна дата под карантина в областта са поставени 876 лица, за 483 тя вече е изтекла. Продължава да работи и откритата телефонна линия за информация за лица, нарушили наложена карантина. Телефонният номер на който могат да се подават сигнали е 0878 920332. Областният щаб призовава да се спазват указанията на отговорните институции за овладяване разпространението на COVID 19, хората да останат по домовете си, а ако ходят на работа, да използват защитни маски и да спазват нормите за добра лична хигиена.

Българското правителство взе решение да предложи на Народното събрание удължаване срока на обявеното извънредно положение. Предложението е срокът на извънредното положение, обявено с Решение на Народното събрание от 13 март 2020 г., да бъде удължен до 13 май 2020 г.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *