Дизайнерски маски с български шевици прави горнооряховска фирма

0

М. Милчева

Дружеството дари над 1600 защитни средства на болниците в Горна Оряховица и Велико Търново

Предпазни маски с красива българска шевица произвежда  горнооряховска фирма. Шевицата сама по себе си има силна защитна функция и това е наследство от векове, затова избрахме тя да стане елемент от предпазните средства, които произвеждаме, разказа собственичката на „Феми” ЕООД Милена Моянова – Тончева. Нейното предприятие е едно от многото в шивашкия бранш, които пренастроиха част от проиводството си за защитни маски и облекла заради епидемията от коронавирус.

Първите маски, които направихме, бяха за персонала и им ги раздадохме още след 3-ти март, защото имаме контрагенти от Италия и разбрахме какво се случва там, казва Милена Тончева. В предприятието били предприети и сериозни мерки по дезинфекция още преди обявяване на извънредното положение.

Над 1600 маски за многократна употреба е дарила фирмата на болниците в Горна Оряховица и Велико Търново, 800 предпазни средства за лице на символични цени са били предоставени на Общината в Горна Оряховица.

Маските, които произвеждаме са двуслойни, като вътрешният слой е от памук, а между тях има джоб за филтър, посочи Тончева. Сега вече фирмата разполага и със специален антибактериален плат, обработен със сребърни йони за производство на защитни средства.

Горнооряховската фирма не за пръв път се обръща към нашето наследство, голям успех имат произвежданите от нея спортни облекла с шевици.

Милена Тончева е един от работодателите в региона, които не правят съкращения на персонала си. И тя, като колегите си, се надява бизнесът да успее да преодолее кризата по най-бързия начин.  Като представител на Ротари клуб – Горна Оряховица, Тончева участва в много благотворителни инициативи с различна насоченост в Горна Оряховица и региона.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *