144 хил. лв. постъпиха в дарителската сметка на Горнооряховската болница за борба с коронавируса

0

 

 

144 100, 50 лева са постъпили по дарителската сметка на МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Горна Оряховица от фирми и физически лица за нуждите на лечебното заведение в борбата с коронавируса. В кампанията до сега са се включили 46 дарители.

Средствата са превеждани в сметката на болницата за периода 23 март- 2 април. Дарителската кампания бе инициирана от кмета Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев след разговор с ръководството на болницата за спешно обезпечаване с дезинфектанти, защитни средства и респираторни апарати за Отделението по анестезиология и интензивно лечение.

Сред по-големите дарители са фирмите „Ден и нощ“ ООД, „Ваньо Чолаков 52“ ЕООД, „Сага 2000“, ООД, „Континвест“ ООД, „Виктория 05“ ООД, „Транселстрой“ЕООД, Ротари клуб – Горна Оряховица – Лясковец, Районна прокуратура – Горна Оряховица, Траурна агенция „Ива“.

Общинският съвет в Горна Оряховица също се присъедини към дарителската кампания след последното си заседание тази седмица. Събраните средства са над 5 хил. лв. от личните възнаграждения на съветниците. Двете най-големи групи – на ГЕРБ и БСП са направили колективни дарения. Ръководството на ДПС също се е присъединило към кампанията. Друга част от съветниците са предпочели да участват в акцията с индивидуални дарения.

„Захарни заводи“ АД дари безвъзмездно на лечебното заведение 6000 литра спирт на стойност 6180 лева.
Много от дарителите са физически лица, като всеки е отделил сума, според възможностите си. От ръководството на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ изразяват своята най- сърдечна благодарност към дарителите.
Дарителската кампания продължава.

Банковата сметка на болницата е налична на сайта на здравното заведение:

Наименование: МБАЛ „Св. Иван Рилски Горна Оряховица” ЕООД
ЕИК: 104512579
Адрес: гр. Горна Оряховица, ул. „Отец Паисий”No:72
Телефон: 0618 / 60679
Управител: д-р Иван Иванов
Банка:УниКредитБулбанк АД, клон Горна Оряховица
IBAN:BG40UNCR 7630 1036 6987 57
BIC:UNCRBGSF

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *