Отрицателна е и втората проба на детето от Велико Търново, настанено в „Пирогов“

0

Отрицателна е и втората проба на 4-годишното дете от Велико Търново, настанено в „Пирогов“. Състоянието му е стабилно. Момиченцето беше приведено в софийската болница с двустранна бронхопневмония и излив в белите дробове, след като лежа в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, но състоянието му се усложни. Още докато беше в търновското лечебно заведение му бяха взети две проби, които се оказаха отрицателни, в София отново е тествано, за радост, без положителен резултат за коронавирус.

Вече 522 са случаите на заразени с COVID-19 в България съобщи на редовния си сутрешен брифинг генерал Венцислав Мутафчийски, директор на Националния кризисен щаб за борба с коронавируса и директор на ВМА.

Новите случаи са 24 за изминалото денонощие, излекувани са 37 пациенти.

13 от новите случаи са в София, в столицата 308 са общо заразените, от които 111 са в болница, 19 са интубирани. Няма нова област с положителен случай на коронавирус за изминалото денонощие.

За изминалото денонощие починалите са четирима. За мъж в „Пирогов“ не е било съобщено вчера, защото пробата му е излязла късно снощи.

Смъртните случаи са общо 18.

Най-възрастният пациент е на 86 години, а най-малкият – на 1 година. Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при лица-медицински служители е 23 души

Около 30 % от случаите на коронавирус са свързани с пътуване извън страната.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *