Установиха осем човека, които са нарушили карантината в региона

0

22-годишен мъж от село Драганово е обвинен в нарушаване на заповед на министъра на здравеопазването и чл. 355, ал.2 от НК. В хода на разследването е установено, че мъжът не е спазил предписанията, наложени му във връзка с обявеното извънредно положение в страната и предприетите противоепидемиологични мерки от РЗИ. При проверка той не е бил установен на адреса си. В петък е привлечен в качеството на обвиняем. Наложена му е мярка за неотклонение «подписка».

Две жени и двама мъже от Павликени, Златарица и с. Петко Каравелово също не са били установени на адресите си по време на задължителната карантина. По четирите случая са започнати досъдебни производства.

45-годишна жена от Лясковец е обвинена в нарушаване на заповед на министъра на здравеопазването и чл. 355, ал.2 от НК. В хода на разследването е установено, че на 20 март тя се е прибрала в дома си от Германия и във връзка с обявеното извънредно положение в страната и наложените противоепидемични мерки за безопасност е била поставена под задължителната 14-дневна карантина. При проверка за изпълнение на наложените от РЗИ предписания на 27 март тя не била установена на адреса. След доклад на материалите в прокуратурата е привлечена като обвиняема. Наложена й е мярка за неотлконение «подписка».

Двама мъже от Горна Оряховица и Свищов, също са нарушили задължителната карантина. При извършени проверки в събота на адресите им, те не са установени в домовете си. По двата случая са започнати досъдебни производства.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *