ВТУ е готов за електронно обучение в унисон със съвременните изисквания

0

 

Ректорът на Великотърновския университет проф. д-р Христо Бонджолов проведе днес работна онлайн среща с г-н Красимир Вълчев, министър на образованието и науката.
Проф. Бонджолов увери министър Вълчев, че в условията на извънредна ситуация ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ е подготвен да предложи на своите студенти електронно обучение, което е в унисон със съвременните изисквания за придобиване на нови знания. Чрез системите „Е-преподавател”, „Е-студент” и Microsoft Office 365 студентите на Великотърновския университет имат възможността перманентно да се запознават с ресурсите, качени от техните преподаватели.

Ректорът подчерта, че на този етап ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ работи върху задачата предстоящите изпити да се проведат посредством онлайн платформа на Университета.
Великотърновският университет организира всяка седмица онлайн лекция, предназначена за ученици и студенти, като по този начин се цели подпомагането и на обучението в средното образование.

Министърът благодари на проф. Бонджолов за усилията, които Университетът полага за създаването на оптимални условия за качествено и ефективно провеждане на учебния процес.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *