февруари 23, 2024

Ред и дисциплина на пазара! Обособиха коридори за купувачите, всички са с маски

0

М. Милчева

Ред и дисциплина са въведени на централния пазар във Велико Търново. За купувачите са обособени специални коридори от ленти, а големи стрелки указват посоката на движение. Хората спазват дистанция, а всички – и продавачи, и купувачи са с предпазни маски.

Постарахме се да изпълним всички указания на здравния министър. Няма струпване на хора и редът се спазва, каза за „Болярски новини“ управителят на тържището Михаил Савов, който  лично съблюдава за изискванията.

Савов сподели надеждата на търговците да бъде намерен компромисен вариант и на пазара да може да се продава собствена продукция. Българинът по традиция не сяда на великденската трапеза без зелена салата, а какво по-хубаво от това тя да бъде родно производство, коментира Савов. Нашите търговци предлагат продукция, която е набрана същия ден, зеленчуците са пресни и това е добре за всички, добави той.

Ограниченията на всички пазари и тържища бяха наложени със заповед на здравния министър. Всички обекти бяха затворени на Цветница, сега имат три дена, за да могат търговците да реализират стоката си и предстои затварянето им до падането на извънредното положение. Това много тревожи производителите и търговците, защото за повечето от тях дейността им на пазара е единственият начин за препитание.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *