Уволниха дългогодишния директор на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Станимир Спасов

0
Дългогодишният директор на  Областната дирекция по безопасност на храните във Велико Търново д-р Станимир Спасов е отстранен от поста, а новият директор е д-р Мария Величкова, съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните. От там отказаха да коментират какви са мотивите на земеделския министър Десислава Танева за рокадата.
Според някои твърдения на хора от бранша, причината е писмо от Българския ветеринарен съюз, изпратено до премиера Бойко Борисов, в което съсловната организация изразява несъгласие с политиката в сектор животновъдство. От съюза поискаха оставките на изпълнителния директор на Българска агенция по безопасност на храните проф. д-р Паскал Желязков, и на зам.-министър на МЗХГ доц. д-р Янко Иванов, отговарящ за ресора свързан с животновъдството, здравеопазване на животните и политики в агрохранителната верига.
В средите на дирекцията се коментира и друг вариант, че д-р Спасов се е разделил с поста заради неправомерни действия на свой служител,  допуснал местен фермер  да отчита животни само по документи.
Д-р Станимир Спасов е един от най-дългогодишните шефове на местни ведомства във Велико Търново и заема поста в Областната дирекция  по безопаснот на храните от 2011 г.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *