Затвориха София. От тази нощ се преустановява излизането и влизането на автомобили в града

0

Преустановява се влизането и излизането от София на всички превозни средства, с изключение на товарния превоз, автомобили със специален режим на движение, автомобили, които превозват болни, както и автомобили с медицински лица..

Забраната не важи и за аварийните автомобили на електродружествата, на тези които се занимават с интернет разпространение и за автомобили, които превозват работници.

Работникът, пътуващ с личното си превозно средство, трябва да посочи работодател и телефон на работодател, като се определя времеви график за влизане и излизане в столицата.

Графикът за влизане в столицата е от 6 ч. до 8 ч., а излизането ще става от 18 ч. до 20 ч., с декларации. След тези часове нямат право да се движат хората с лични автомобили, които отиват и се връщат от работа“, каза вътрешният министър Младен Маринов.

„Извън тези времеви прозорци няма да може да се придвижват автомобили към и извън София. В рамките на града може. Говорим за напускане на столицата или влизане в нея. Остава в сила декларацията, като вътре трябва да се посочи име на работодателя и телефон“, добави Маринов.

„Всички декларации от днес да минат приоритетно на контрол, така че всеки, попълнил неверни данни също ще има проблеми. След като днес видях как обществото проявява самодисциплина, смятам, че, за да защитим всички, които спазват мерките, за да защитим техния интерес, трябва да бъдем по-строги към тези, които ги пренебрегват“, допълни Маринов.

„Над 5000 автомобила днес са върнати на КПП-тата. При всички положения днес е бил най-работният ден, защото през седмицата нямаше такова движение за работа, разбирате, че днес е имало много декларации с неверни данни“, каза още Маринов.

„Междуградският транспорт също преустановява движението си до второ нареждане“, съобщи  Ананиев.

„Още от вчера се наблюдава нещо много тревожно – напускане на София, където има най-много болни от COVID-19. Всички тези, които напускат, са разпръснати из цяла България. Този процес е с неясни последици и продължава, както днес, така и утре… Щабът наблюдава с притеснение, до момента новите случаи са близо 40… Предложихме затваряне на София за автомобилния трафик и невъзможност за напускането ѝ. Премиерът прие“, заяви генерал Мутафчийски.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *