Десети заразен с коронавирус във Велико Търново, броят на болните в страната драстично се покачи

0

Има десети заразен с коронавирус във Велико Търново, съобщи началникът на Националния оперативен щаб ген. Мутафчийски. Пациентът е жена на 73 г. Тя е  потърсила лекарска помощ в неделя и е била приета в МOБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ – Велико Търново. Взета и е проба, която е показала положителен резултат. Жената е на апаратна вентилация. Лечението и ще продължи в същата болница. Установявят се лицата, с които жената е била контактна и те  ще бъдат поставени под карантина.

Още един починал с COVID-19 у нас. Мъжът е бил на 70 години с артериална хипертония. Починал е в „Пирогов“. Потвърдените случаи на COVID-19 у нас вече са 783.

„За последните 24 часа отбелязваме своеобразен рекорд при заразените с коронавирус. 48 души са новооткритите случаи, от тях 25 са в болница. Общо броят на заразените е 783“, заяви председателят на Оперативния кризисен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Увеличението спрямо предния ден е 6,5%.

Няма нови области на разпространение на заразата.

За денонощието в София има 32 случая – в „Пирогов“ – 5, във ВМА – 4, в Александровска болница – 2, в „Света София“ – 2, Инфекциозна болница – 1. 18 души са амбулаторни.

В Смолян има 7 случая, Кюстендил, Сливен, Пловдив, Кърджали, Бургас, Видин, Габрово, Велико Търново, Добрич – все по един нов случай.

„9 нови случая има на заразен медицински персонал – в „Пирогов“ са двама, в ЦСМП – един, и двама други от София, каза още Мутафчийски.

31 души са в интензивно отделение.

На територията на двата квартала в София – „Факултета“ и „Филиповци“, където мерките са затегнати, има общо 20 положителни с коронавирус.

„Сред излекуваните има 6 деца, които са изчистени“, каза още Мутафчийски.

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *