11 нарушители на карантината установиха полицаи в област Велико Търново през празничните дни

0

11 нарушители на карантината са установили полицейски служители при проверки през празничните дни в област Велико Търново.

Трима мъже, нарушили заповед на министъра на здравеопазването и чл.355, ал.2 от НК, са били установени в Свищов и Горна Оряховица в четвъртък. Става дума за 60-годишен свищовлия, който не е бил открит на адреса си в крайдунавския град.  Същия ден в Горна Оряховица на КПП е извършена проверка на лек автомобил «Мазда», управляван от 49-годишен мъж от същия град. В хода на проверката е установено, че водачът е нарушил предписанията за поставяне под карантина. Наложената мярка е трябвало да изпълнява на адрес в с. Куцина. По двата случая са започнати досъдебни производства.

В четвъртък около обяд в Г. Оряховица е установен още един мъж от Севлиево, който би трябвало да е в жилището си и да не го напуска, според предписанията на РЗИ за поставени под карантина лица. Срещу него е започнато бързо производство.

Мъж от Свищов и жена от Златарица вече са с повдигнати обвинения за същите нарушения. В хода на проведените разследвания са събрани достатъчно данни, че двамата на два пъти са нарушили наложени им мерки против разпространението или появата на заразна болест, като са напуснали домовете си, където е трябвало да пребивават за определен срок от време. След доклад на материалите по двата случая в съответните прокуратури, двамата са привлечени, като обвиняеми, наложени са им мерки за неотклонение «подписки».

В петък при проверки, извършени на адреси в Горна Оряховица и село Камен  е установено, че мъж и жена под карантина са напуснали жилищата си. По двата случая са започнати досъдебни производства.

Серията от нарушители продължава и в събота и неделя, когато са засечени трима мъже от с. Раданово и горнооряховец, които също не са били в домовете си, въпреки предписанията от РЗИ. По случаите са започнали досъдебни производства.

 

 

 

 

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *