От утре отварят парковете във Велико Търново, въвежда се противоепидемична организация

0

DCIM100MEDIADJI_0181.JPG

От утре посещенията във всички паркове във Велико Търново ще бъдат разрешени. Те ще бъдат отворени както за родители с деца, така и от спортуващи при условията на специална организация, с оглед на противоепидемичните мерки.

Родители с деца на възраст до 12 години ще могат да ползват парковете в периода от 9,30 до 18,30 ч. Възрастните трябва да са най-много двама. Разстоянието между семействата следва да е най-малко 2,5 метра. Забранено ще е събирането на различни семейства на едно място, ползването на детските площадки и спортни съоръжения, седенето по пейки и в тревните площи.

Спортуващите ще могат да тренират в парковете в часовете преди 9,30 ч. и след 18,30 ч., при условие, че се движат самостоятелно.

Разходките на кучета остават при досегашния ред – в специално обособените пространства в парковете „Дружба” и „Колю Фичето”, както и в парк „Света гора”. Собствениците на кучета трябва да се движат самостоятелно и да ползват парковете в същите часове, като спортуващите – преди 9,30 и след 18,30 ч.

Задължително е всеки да бъде с маска или шал. Пешеходните алеи в парковете ще бъдат периодично дезинфекцирани.

Новата организация ще бъде съобразена с инструкциите на Националния оперативен щаб.

„Парковете във Велико Търново са с достатъчно много входове и достатъчно широки алеи, за да бъдат ползвани разумно от всички. Общински служители и доброволци ще следят за реда и да няма струпване на хора. Разпоредил съм още днес те да бъдат инструктирани с новата организация.Разчитам на вас и на вашата гражданска съвест, великотърновци. Нека продължаваме да спазваме мерките срещу Covid-19, както досега”, коментира кметът Даниел Панов.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *