Великотърновските паркове все още пусти, контролът занижен

0

 

Два от най-популярните паркове на болярския град днес преди обед останаха все така пусти, въпреки, че разходките вече са разрешени при определен режим и спазване на епидемиологичните мерки. Хора, освен случайно преминаващи, почти нямаше, а детските площадки и пейките са абсолютно празни, заградени с предупредителни ленти и за достъп до тях се глобява.

Репортерската ни проверка в парковете „Марно поле“ и „Н. Габровски“ не се натъкна на служители на реда, които да следят за контрол но пък и малкото търновци, които преминаваха на бърз ход и очевидно не бяха на разходка, до един носеха предпазни маски. Не си виждаха нито собственици на кучета, които явно предпочитат да разхождат домашните си любимци по-рано сутрин, нито пък велосипедисти. Сред десетината души преобладаваха предимно възрастни двойки, а по време на импровизираната ни разходка срещнахме едно малко детенце с баба му и една-две млади майки с бебешки колички…

Шадраваните в парк „Марно поле“ естествено не работят, пуст е и шах-матния кът, който до преди епидемията беше любимо място за почитателите на тази игра… Въпреки леко минорното настроение обаче нека бъдем оптимисти. Както е казал мъдрецът – и това ще мине!

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *