ВТУ обяви датите за онлайн изпитите за кандидат-студентите. Над 630 се записаха в акцията „Рано рани”

0

Ръководството на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий” обяви на кои дати ще се проведат онлайн изпитите за кандидат-студентите. Това стана по време на първа по рода си пресконференция, излъчена в интернет, в която се включи цялото ръководство на университета.

Ректорът проф. Христо Бонджолов благодари на всички  студенти, преподаватели и служители за активността и разбирането по време на извънредното положение. Отчитаме добрата работа по време на семестъра и пристъпваме към следващата крачка, а тя е провеждането на изпитите, посочи ректорът. Той подчерта, че заради динамиката на ситуацията, не може да се правят дългосрочни планове за работата на вуза и по тази причина едва в края на месец май ще може да се коментира начина за провеждане на държавните изпити.

На 4 май започват работа администрацията  и факултетните ръководства във ВТУ  при спазване на всички  мерки за защита и дезинфекция. Това се налага, за да се подготвят изпитните сесии и графиците.

Не искайте от нас ясновидски способности какво ще се случи през септември и октомври. Караме стъпка по стъпка – приключваме семестъра, продължаваме с изпитите и по-нататък с държавните изпити, подчерта проф. Бонджолов.

До 24 април във ВТУ са създадени 4718 учебни курса и 39 661 самостоятелни раздела, към студентите и специализантите  са изпратени 106 457 изпитни  и текущи задачи. Впечатляващ е броят на студентските посещения в системите –  662 413, което според нас е  изключителен атестат за активността на студентите и преподавателите, съобщи заместник-ректорът по учебната част доц. д-р Димитър Симеонов.

До 24 април  по акцията „Рано рани” в университета  са се записали и са запазили своите места повече от 630 кандидат-студенти в различни специалности, посочи доц. Симеонов.

Въпреки че пандемията наруши графика на кандидат-студентските изпити, ние можем отговорно да кажем, че успяхме да създадем напълно нова за нашия университет платформа за електронно явяване на изпит, която ще се задейства с първия изпит по история на България на 29 април.  Следва онлайн изпитът по говорни и комуникативни способности на 30 април,  по информатика и информационни технологии на 8 май, по английски език – тест – на 11 май и по български език – тест – на 12 май. Всички изпити са от 14 часа. Периодично ще бъдат публикувани графиците за факултетските изпити и изискванията за онлайн кандидастване през останалите сесии, каза заместник ректорът.

Графикът за прием на кандидат-студенти първокурсници ще започне от  15 юни.  Университет ще работи и събота и неделя.

На 22 юни стартира  и първият прием за кандидатите по магистърски програми, които за пръв път могат да се извършат и онлайн.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *