Дарение от 50 защитни костюма ще получат четири болници от областта

0

 

Дарение от 50 защитни костюма за многократна употреба от най-висок клас получи днес Областният управител на област Велико Търново проф. д-р Любомира Попова. Дарението е направено от Генералния консул на Република Турция в Пловдив Хюсеин Ергани. То бе връчено от помощник аташето Хюсеин Дьонмез.

Областният управител и председател областния щаб проф. д-р Любомира Попова благодари за защитните материали и увери помощник аташето, че те ще бъдат разпределени в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ Велико Търново, МБАЛ „Св. Иван Рилски“ – Горна Оряховица,  Общинската болницата „Д-р Димитър Павлович“- Свищов и „МБАЛ – Павликени“ ЕООД.  Проф. Попова допълни, че в този труден за всички нас момент, когато всички полагаме усилия да опазим живота на хората и да ограничим разпространението на вируса, всяка помощ е от голямо значение! В кризисна ситуация, като днешната можем да успеем само ако сме единни и заедно се изправим срещу пандемията. Съвместното ни сътрудничество с Консулството на Турция в Пловдив винаги е било ползотворно.

Помощник аташето уточни, че предпазните костюми са изработени от турски предприемач в Смолян, който в създалата се ситуация е успял да преустрои производството на текстил в производство на защитни средства.
Областният управител и  помощник аташето на Турция в Пловдив изразиха надеждата си в края на свещения месец за мюсюлманите да има повод да се поздравим и с излизане от кризата с COVID 19

Снимка: архив

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *